Pimp My Profile

Sunday, February 1, 2009

miss TTDIans '04!






post by::: ♥ºmY­­­¯hEaRt^miNd-sOuLº♥

_assalamualaikum_
Mood::: miss TTDIans '04!

Rindu siak kat korang....
SMKTTDI: Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tun Dr. Ismail....
Banyak kenangan manis n pahit.... Kat situ la aku berani ckp kat sini, aku mula berdikari.... Aku mula kenal dunia 'orang'.. Dan tahu erti 'ORANG'...
Tahun 2003-2004.... 2tahun nih la yang byk kenangan manis n pahit..

* Umai rindu kat AIMAN (Aiman Zarif) n KOMAD (Ku Ahmad Ikmal Fikri). Dorang mengusik dan membahan aku sampai aku merajuk ngan dorg... Ntah wape ari ntah aku xckp ngn dorg pdhal dorg satu kelas ngn aku.. Merajuk punya psl... Last2 dorg giveup, trus minta pendapat bf aku waktu tu.... Bf aku pon xtau cmne nak pujuk psl aku xpenah mrajuk.. So bila tetiba aku merajuk ngn 2ekor tu yang membuatkan bf aku pelik. Last2 ape dorg wat, dorang nyanyi lagu "Maafkan kami!" yang kat filem P.Ramlee tuh... Nyanyi dpn aku masa kitaorg dlm kelas ngn bdk2 len.. Sume tgk siak.. Adoi.... Pastu dorg beli air cincau (SEASON.. brand tuh je aku minum kalu air cincau...hahaha) n oreo.... Mcm tau2 je aku suka tu.. Siap suap aku lagi psl nk amik ati aku.. Adoyai... Rindu komad ngn Aiman.....

* Umai rindu jugak kat ONN... Seorang lelaki cina kelas umai yang senyap giler2... Tapi bila ngan umai, senyap mender..... Hampeh!!!! Siap ley 'geli'kan aku... Hahaha.. Dia tau aku geli kat pinggang n lutut... So tetiap kali lalu tempat aku, sure dia 'geli'kan aku... Pastu bile aku wat muka xpuas ati, dia senyum2.. Sebbek ko kiut Onn oi.. Kalu tak, dh lama kene tempik ngn umai... Hahaha....

* Umai rindu kat IZZAT SALLEH... Dia satu2 nya manusia lam sekolah tu yang pnggil umai "ADIK MANJERRR.." Hahaha... Rindu kamoo..... Selalu tggu umai kat tangga biler rehat. Biler umai lalu je, dia ikut blakang umai... Then soalan nih mmg dia akan tnya.. "Adik manjer nak mkn ape arini?".. "Taktau lg la Abg Izzat.. Tgk la apa ada"... Hahaha.... Abg Izzat tuh... Padahal 1form.. Hahaha.... Dia kelas sebelah umai.. Hihi... Penah skali abah umai amik umai lambat... Abah call kata amik kul 4.30.... Izzat sanggup tggu umai smpai abah amik.... Dr kul 1.30 sampai kul 4.30.. Huhuhu.... Bila mak izzat dtg kul 3, dia suh mak dia balik n siap cancel tuition lagi utk temankan umai.. Padahal umai dah ckp, umai ley dok lam sekolah.. Tapi dia xbg... Huhuhu.... Dah tu tetiap pagi bila sampai sekolah, dia akan tggu kat gate sekolah ngn bf umai (Ubi a.k.a Didie), umai lalu je dia mesti ckp "Morning adik manjerrr.." Alahai Izzat.. Umai rindu kamoo....

* Umai rindu KHALIQ! Khaliq kelas umai... Dia la bdk laki yang plg baik lam kelas tu.. Tapi ramai tak suka dia coz sumtime dia nih leh kata kerek gak la.. G Europe dia 'minum', dgn alasan air halal xder kat sana.. Bdk2 ramai yang pndang serong kat dia.. Tapi umai.. Aku xkisah... Umai xkisah buruk mana pon kawan umai.. Saya terima seadanya.. Nak ditegur dia sememangnya dah besar n tau mana baik dan buruk... Dan dia sndiri pon sedar tapi tu la tak paham gak kenapa mesti g kecoh yang dia minum air haram tu.. Hehehe... Tapi dia la partner umai blaja KARATE!!! Dia satu2 nya bdk laki yang sgt umai syg lam kelas tu selain bf umai.. N dia penah kene mrh n warning ngn bf umai coz terlalu rapat ngn umai.. Last2 umai warning n mrh bf umai lik coz kuat jeles... Hahaha... Tapi seriously dude! Dia mmg PANDAI dlm sume SUBJEK!!!!

* Umai rindu dekat Ahmad Kamarul Nizam.... Seorang lelaki kelas SIGMA.. Sangat hensem... eh, cute.. Eh, hensem kot.. Ntah la.. Umai suka lips dia.. Sgt2 comey... Merah je.. Hahaha... Geram ngn bibir dia n mata dia.. "Ehem Ehem.. Umai wakeup!!! Ko sedang bercakap ttg bf orang tuh....." hahaha.. Xtau la mcm mana ley rapat ngn mamat nih.. Hahaha.. Setahu umai, xder pe2 pon yang ley rapatkan kitaorg.. Tapi tu la.. Dia slalu la lepak ngn umai kat tepi gelanggang bola keranjang.. Sembang2.. N 4 sure dia akan sembang psl gf dia waktu tu... MASDIANA budak Khaldun.... N smpai skg umai still contact ngn dia... Boleh kata setiap bulan la ader la sembang2 lam tepon tanya khabar... Berita terkini umai tau dia kat UITM Penang.... Amik degree.... Hurm... Nizam........

* Rindu kat my 'bf' waktu dulu la.. RUSYDI AKMAL.... Dd, umai tau kita nyer hubungan amatlah tak baik.. N putus pon dgn cara yg tak baik... Sorry hek D if umai ader sakitkan ati D n wat awak tersinggung n plg teruk wat mak D sakit bila tau keadaan kita... Tapi bnda lama.. Umai pon mls nk amik port dah.... Kita kwn blk ley? Umai maafkan sume slh D (ubi) kat umai... Aritu pon kita ym ok je kan? Hope lps nih ubi xder la nak simpan dendam n sebar citer2 yg tak elok psl umai... n semoga ubi bahgia la ngn Nasyrah (i dont know how to spell ur gf's name).. hehehe.. Ubi byk wat baik ngn umai.. Jd 'driver' umai mana pon umai g.. Hahaha... Masa kita kat UM (Universiti Malaya), kita sanggup ponteng kelas coz nak g gombak jumpa kwn umai dr kedah.. Thnx.. N awak byk bantu saya dlm Math.... Seriously, U R GOOD IN MATH DUDE!!!!! N spm ubi, Math lg tggi markahnya dr BM kan? Hahahaha.... U R COOL DUDE!! (Sometimes laaa).. But sometimes SENGAL!! Maybe dat is y they call u UBI>> Sengal sengal ubi... Hahaha....

* Umai rindu teman2 lepak umai... Ubi, Nizam... Onn... Tan (usahawan class)... Izzat Salleh... Ariff Ghana (pggil dia ariff ghana coz dia penah dok kat ghana.. hihihi)... Sape lagi hek? Rmai la... Sampai takley ingat.. Hahaha..........

* Umai still ingat, kitaorg Accountant '04... Every friday after solat jumaat, mesti g Bangsar Shopping Complex... Naik lift g tingkat 4... Wat ape tau?! MAIN BOWLINGGGGGGGG!!! Sampai la kul 5... Pastu lepak2 jap terus balik... Hahaha... Memula yg start nih, aku, Dd (ubi-bf aku msa tu), Komad n Aiman.. Kitaorg 4org yg mula dulu. Last2 mggu dpn tuh smpai 2 kete ikut. ader yg naik cab lagi nak join.. Senang ckp 1 kelas la... Dah mcm menjadi rutin setiap jumaat mesti g situ... Kat situ ader 1 box music. Masuk singgit pastu lyn lagu siap ley dedicate2 lagu lagi... Mcm2 kerenah... Kalu dah ramai, sure riuh situ... Penuh ngn kitaorg je... Pastu nak lak masing2 gila2.. Kalu bola masuk longkang, berterabur la gelak... Kalu ader yg bola terlepas then terpelanting ke belakang, FUHHHH!!! Mmg ader yg guling2 kat lane gelak2... Alahai korang... Ader yg pilih lagu yang beh2, nnti tggu la.. Sure ader yg menari kat situ.. Hahaha...

* Ingat lagi waktu abeh exam... Le bwk UNO, main ramai2.. Bayangkan 3 set UNO main sekali gus... Wape belas orang ntah main waktu tu... Smpai 8meja la kene cantum... Hahaha... Main2.. Gelak2 sambil citer.. Citer pon ntah hapa2 nyer citer kitaorg sembang.. Mengom... Pastu ader yg wat hal sndiri. Ader yg merayap.. Dan ader yg lepak bilik persalinan.. Apa lagi hek kitaorg wat? Owh... Ader skali tu, abeh exam awal.. dlm kul 10lebey.. Pastu xder exam dh.. Cikgu aritu banyak g kursus.. Apa kitaorg wat tau? PONTENG SEKOLAH !!! 1 kelas siak ponteng!! Ader g One Utama (OU), ader yg g lepak2 kat TTDI, yg aku? Aku ponteng balik umah je!!! Cam brani lak kan aku nk lepak2? Hahaha.... Beh!!!

* Ingat lagi waktu ramai2 g expo saham. Huh!!! Gempak sial!!! Naik bas ramai2. Xpayah nak ckp!!! Ader yg menyanyi lam bas, siap menari lagi... Yg tukang wat lawak 4 sure xder org len kecuali IKHWAN!! Bdk nih kalau 1hari x reti dok diam xsah! Smpai kat sana ntah hapa2 kitaorg wat.. Pastu seisi tangkap pic, sekolah lain baik je... Xbyk citer... Dorang tgkap gmbar pon sume berdiri elok je.. Dtg kat kitaorg??!! HUH!!! MCM2 Demand siak!! Mcm2 gelagat!! Hahaha... Photographer pon letih lyn kitaorg.. Byk songeh!! Cikgu senyum je. Sebbek la cikgu sporting! N phm anak2 murid dia sememangnya nakal! Tapi DENGAR CKP dan PANDAI!!!! Jgn lupa tu... Tu la lesen kitaorg utk kitaorg nakal2... Hahaha.... Sayang korg sume...

* Umai ingat lagi time 03'.. tiap sorg kan ader laptop kan? Then Kita dok lam kelas yg ader air-cond.. Ader internet.. Best kan kelas kitaorg??.. Jgn jeles bg yg bc post nih.. Sememangnya sekolah kitaorg mmg best!!! So, bila cikgu xder, mula la bdk2 nih. Ader yg bukak lagu kuat2 (aku ler tu), then bdk2 laki menari kat belakang.... Pastu ader yg chatting... Pastu ader yg chatting ngn bdk kelas sebelah.. Mengom.. Siap ley lawan2 chess lagi.. Lwn chess dgn kelas sebelah.. Hahaha... Ader yg main game... Adoyai... Mmg bgus korang.. Memperguna sebaiknya internet yg diberi secara percuma... Dan menyalah gunakan pon ader. ader yg dok tgk nude pic, n bukak laman web porn.. Mengom...!! hahaha.... Rindu korg...

* Rindu kat budak2 laki kelas umai::: Ubi, Khaliq, Bola, Labu, Azhar Pilus, Ikhwan (aku senyum je bile taip nama nih.. ingat ko tetiba berdiri nyanyi lagu 'hey ya' sambil menari msa cikgu tgh ada... ) - hahaha....rindu Komad, Aiman, Onn, Shwan, Ariff Rasyad, Aliff yg nerd, Zakwan yang cm PCK, Jeban, Rob, Erm.. sapa lagi hek? Umai lupa.....Sayang kamoo sume.. MMMUAHHHHH!!

* Rindu kat bdk ppuan kelas umai::: Zai, Min, Mak, Ama, Yun, Ayin, Sara, FArhana, Teha, Lina, Kak Pah, Sharifah, Syafiqah, Pav, Myra, Nadzi yang comey sanat (kembo aku-len mak pak).. Hurm.. Miss korang sume.... Sayang kamoo sume.. MMMMUAAAHHH!!!

:::LOVE TTDIans 04' SO MUCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!::: :::MMMMMMMMMUUUUUUUUAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH:::

--meleleh air mata waktu taip nih.. coz rindu sgt kat korg n we have a lot of 'sweet memories'..... anyway, insyaallah ujung thn umai nk wat gath kat PD.. kita g ramai2.. bekampung kat sana hek? Spend time together, citer bout our life now, n REAALLLY CANT WAIT!!! Nanti umai masak utk korang hek? Macaroni nak? Kek? Cookies? Siyesly, I really2 good in baked a cake n cookies.. hahaha.. Tapi kalu lauk2, erm.. sorry.. Xder r terer.. Tapi boleh la... Hahaha--

__out__

No comments:

Mind Theraphy - feed me!

Twitter Bird Gadget