Pimp My Profile

Friday, September 3, 2010

WAHAI AWAK.....

post by::: ♥ºmY­­­¯hEaRt^miNd-sOuLº♥

_assalamualaikum_

Date : 4th Aug 2010
Time : 4.52 am

hye guys.. tetiba terpanggil utk on9.... hati x sedap... sakit hati... hati nih terasa sesangat.... hurm.... hati rasa sgt2 letih... penat2.... xtau nk gmbarkan mcm mana perasaan nih....

umai syg sume kwn2 umai.. syg sgt2... umai xnak pape jd kat dia kemudian ari... slama nih sy sntiasa ada dgn dia, duduk sebelah.. smpai org ckp mcm2 kat sy... cuma 1 reason sy! sy xnak kwn sy SUSAH kemudian ari.. sy pantau apa dia wat.. psl sy tau..kalu dia mrh, dia akan wat bnd bodo tnp berpk... so sy rasa adalah tggungjwb sy utk kawal dia bila dia dlm keadaan mrh... sy nasihatkan dia.. sy tgk je apa dia wat.. tp dia??? appreciate x?? lgsung x!!!

awak, sy wat sume nih sy xnak awak susah kemudian ari.. watpe nk ikutkan rasa mrh smpai wat bnd bodoh.... sapa kita smpai nk kene MALUkan org?? HEBAT sgt ke kita?? Perlu ke wat smpai mcm tuh??? Biar la org nk pijak kita.. nk pijak maruah kita.. Nak malukan kita.. Biar la org tuh je yg KEJIkan diri dia sndiri. Yg kita pon turut nk jd mcm dorg knp?? Perlu ke?? Bila awak buat mcm mana dorg wat...bermakna anda pon sama keji ngn dorg.... Kalu cmtuh, mmg layak la dia wat kat awak mcm tuh psl awak pon mmg wat kat org len mcm tuh...

awak... life nih karma... wat goes around comes around... wat u give, ull get back! so watpe nk tensen2 kan diri sndiri.. pk positif la... mgkin dia TAK LAYAK utk awak... Dan mgkin ada sebab knp tuhan jdkan bnd tuh berlaku.... Semua yg jd ada sebab.. Kita manusia nih cuma perlu bersabar.. x pyh nk bertindak guna nafsu! Guna akal... Kenapa tuhan bg nafsu? Knp tuhan bg AKAL jugak dlm masa yg sama??? Utk kita berfikir!! pls la.....

Awak, slama nih sy tahan telinga org ngata sy psl awak.. psl apa? psl sy x pentingkan diri sndiri.. xkan psl sy nak jaga mulu torg, nk jaga nama sy, sy kene biarkan kwn sy susah?? sy x mcm tuh... sy sntiasa nasihatkan awak... xnak awak wat bnd bodo, sy sntiassa ada ngn anda... sy luang masa ngn anda psl xnk anda ingt bnda2 nih... sy xnak awak wat bnd bodo.. berbulan2 sy thn ngnmulut org, ngn perangai awak. n sy seboley2 pk n thn hati sy..sy yakinkan ati sy n berdoa semoga awak x wat bnd bodo.. tp....

awak ttp buat.. setiap kali awak buat, awak mintak maaf.. then buat lg.. pastu mintak maaf.. serupa x pyh mintak maaf lgsung... sy larang awak buat. bila ader prob, awak cri sy... sy sbg kwn, sy akan pk cara utk lps kan awak dr mslh. Bila mslh settle, awak jnji xkan wat lg,. Then a few weeks, awak buat jugak. yg sy nih tnpa rasa jemu, akan terus melarang.. dn awak tnpa rasa jemu dan bersalah, ttp buat bnd yg sama... dan arinih sy dh smpai tahap yg sy x thn.. terima kasih wat air mata sy mengalir... sebakk! sebak sgt psl apa sy wat x da apa.... lgsung x dihargai.. lgsung x ikut... mcm curah air kat daun keladi.. awak ttp ngn kepala awak.. ikutkan nafsu.....

Dan makhluk2 yg xtau mender main suka2 bapakkorg je ckp suh dia wat.. Galakkan dia.. Nnti dia susah bukan korg yg akan tggung ngn dia! Kita idup jgn cri mslh... Korg lg suh dia wat mslh.. Xtau apa mender dr mula main nyampuk.... Buto la korg! Kang pape jd, dia jugak yg merana.. Bukan ley share bnd tuh ngn korg! Bodo la korg nihh!!! korg dh keji... x pyh nk galakkan dia jd keji mcm korg!

Yg awak nih, mcm nih la.... awak buat la apa nk wat. sy xkan larang... awak nk sgt dgr ckp dorg... dgr la... ikut la ckp dorg...... tp make sure bila ada prob nnti, dorg pon kene gak.. jgn awk sorg je yg kene.. if nt, awak tgk sy ngamuk mcm mana! anyway, TERIMA KASIH KERANA X MENGHARGAI APA SY WAT... Dan TERIMA KASIH wat air mata sy jatuh dr td.. Wat ati sy mcm nih.... Tp sy ttp akan jd kwn awak... Mrh mcm mana pon, sy ttp akan terima awak sbg kwn sy.. Masalah bsr mana pon akan jd, sy akan ttp ngn awak psl awak SAHABAT sy....

Sy nak nasihat / ingtkan awak 1 bnda.. Kita ada Tuhan.. Tuhan Maha Adil.. Biar la Dia yg dedahkan segala2nya.. Xpyh la kita nk wat sesuatu tuh ikut nfsu.. Takut mkn diri. Terlajak perahu boleh patah..kalu terlajak kata.. terlajak perbuatan?? dh x ley undur.. Itu yg awak kene ingt. Sila dahulukan AKAL sebelum NAFSU! Jgn jjadi HAMBA kepada marah!!! Ingt tuh!!! Kita yg kawal MARAH.. bukan MARAH yg kawal kita!!!! Hurm.....

Tapi wat masa skg sy xkan kaco idup awak. awak wat la seperti mana awak nak... Dan bila adamslh nnti, awak tahu mana nak cri sy... Ok la awak... Maaf utk segala-galanya.... Kalu kita dh x jumpa/ atau sy dh xda nnti, sy arapkan awak maafkan sy utk post nih dan maafkan segala-galanya... bye Salam

Regards:

SITI NORHUMAIRAH
Ur fren....

2010. Salam

No comments:

Mind Theraphy - feed me!

Twitter Bird Gadget